رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه
برای رفع گرفتگی لوله آشپزخانه، راهکارهای زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. شاید مواد سادهای که اصلا به آنها فکر نمیکنید، بتوانند در رفع گرفتگی چاه آشپزخانه شما موثر باشند.
بطور کلی فاضلاب آشپزخانه در دو قسمت ممکن است دچار گرفتگی شود. یکی لوله سیفون که از زیر سینک به داخل دیوار می رود و دومی کف شور آشپزخانه که طبیعتاً شترگلویی دارد و ممکن است به مرور زمان دچار انسداد لوله فاضلاب شود.
لوله فاضلاب آشپزخانه بیشترین استفاده را در مقایسه با بقیه لولههای خانه دارد. معمولاً مو، پسماند مواد غذایی، تفاله چای و روغن از لوله فاضلاب آشپزخانه عبور میکند. با گذشت زمان، لوله مسدود میشود تا زمانی که موقع شستن ظروف یا استفاده از لباسشویی، متوجه بالا آمدن آب از چاه آشپزخانه شوید. این اتفاق به ظاهر ساده، میتواند کارهای روزمره مثل پخت و پز و تمیز کردن خانه را پیچیده کند. بهتر است قبل از هر کاری، به خودتان مسلط باشید و از روشهای رفع گرفتگی لوله آشپزخانه استفاده کنید. ممکن است گرفتگی لوله کف آشپزخانه با سینک شما مرتبط باشد. پس بهتر است سینک خود را بررسی کنید تا در صورت وجود گرفتگی، از روشهایی که برای باز کردن لوله سینک ظرفشویی وجود دارد، استفاده کنید. در ادامه به موثرترین روش های رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه می پردازیم. بنابراین، با شرکت لولهبازکنی و تخلیه چاه کیهان همراه باشید.
روش های رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه
- استفاده از لوله بازکن یا تلمبه دستی
- استفاده از محلول جوش شیرین و سرکه
- باز کردن و تمیز کردن سیفون زیر سینک
- استفاده از فنر لوله بازکن دستی
- ریختن محلول لوله بازکن
- تماس با تکنسین لوله بازکنی در تهران
در ادامه به تشریح روش های رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه می پردازیم:
1. استفاده از لوله بازکن یا تلمبه دستی
تلمبه دستی، یک ابزار معمولی است که در هر خانهای موجود است. این وسیله برای حل مشکلات ساده استفاده میشود و بهطور خاص برای بازکردن گرفتگیهای معمولی در لولهها مناسب است. از این دستگاه میتوانید برای رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه استفاده نمایید.
برای استفاده از لوله بازکن دستی، قسمت پلاستیکی آن را روی دهانه لوله بگذارید و دستهی آن را به سمت پایین فشار دهید تا خلاء ایجاد کنید. سپس آن را رها کرده تا خلاء ایجاد شده موادی که باعث گرفتگی لوله شدهاند، را به سمت بالا جا به جا کند.
اگر سینک شما دارای دو لگن است، ابتدا ورودی یکی از لگنها را مسدود کنید. سپس تلمبه دستی را در داخل لگن دیگر قرار داده و تا بالای قسمت پلاستیکی آن آب بریزید. این اقدام باعث میشود که هوا نتواند وارد یا خارج شود. سپس چند بار تلمبه دستی را به صورت حرکت بالا و پایین حرکت دهید تا گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه رفع شود. پس از انجام این مراحل، تلمبه را برداشته و آب را دوباره باز کرده و لوله را با آب شستشو دهید. اگر مشکل حل نشد، این مراحل را چندین بار تکرار کنید.
2. استفاده از محلول جوش شیرین و سرکه
برای انجام این عمل، باید یک فنجان جوش شیرین را در سه لیوان آب جوش حل کرده و آن را به داخل لوله آشپزخانه بریزید. سپس درپوش لگن سینک را قرار دهید. حدود 15 دقیقه منتظر بمانید. سپس آب گرم را باز کنید تا ببینید آیا گرفتگی حل شده است یا خیر. اگر لازم باشد، این مراحل را تکرار کنید. این روش همچنین موجب از بین بردن بوی نامطبوع فاضلاب میشود. پس از گذشت مدتی، کمی آب جوشی را به داخل چاه بریزید تا مواد باقیمانده شسته شوند. باید توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از این مواد، سر یا دست خود را نزدیک دهانه چاه قرار ندهید.
ماده دیگر که برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرد، سرکه است. ترکیبی از سرکه و جوش شیرین یکی از روشهای موثرتر برای حل مشکلات گرفتگی در چاه آشپزخانه است. به این منظور، یک لیوان سرکه سفید را پس از حل جوش شیرین داخل چاه آشپزخانه ریخته و حدود 30 دقیقه منتظر بمانید. پس از آن، مقداری آب داغ به داخل چاه بریزید تا سرکه و رسوبات داخل لوله شسته شوند. همچنین، میتوان از ترکیبات دیگری مانند ترکیب جوش شیرین و نمک، یا ترکیب آنها با سرکه یا نوشابه نیز برای رفع گرفتگی لوله آشپزخانه استفاده نمود.
3. باز کردن و تمیز کردن سیفون زیر سینک
گاهی اوقات ممکن است گرفتگی در سیفون زیر سینک ایجاد شود. قسمت U شکل و مخزن سیفون در سینکها ممکن است آشغالها را درون خود نگه دارند و زمانی که تجمع این مواد درون سیفون افزایش یابد، لوله ممکن است مسدود شود.
برای انجام این کار، ابتدا سیفون زیر سینک را باز کنید تا مطمئن شوید آیا گرفتگی در این قسمت وجود دارد یا خیر. اگر گرفتگی در سیفون مشاهده شد، کافی است آن را تمیز کرده و بشویید، سپس مجدداً نصب کنید. این روش باعث رفع مشکل گرفتگی در سینک ظرفشویی میشود. مراحل دقیق انجام این کار به شرح زیر است:
- یک سطل را زیر سینک قرار دهید و در صورتی که آب از داخل سینک تخلیه نمیشود، سیفون زیر سینک را باز کنید تا آب اضافی درون سطل تخلیه شود.
- دستکش را پوشیده و آویز لباس را با استفاده از انبردست به صورت صاف کنید، سپس سر آویز را شبیه به قلاب خم کنید.
- سپس قلاب را به داخل لوله فاضلاب وارد کنید و آن را به دقت بچرخانید تا هر چیزی که درون لوله سینک ظرفشویی گرفتگی ایجاد کرده، به قلاب بچسبد.
- قلاب را به آرامی بیرون بکشید و اگر هر چیزی به آن چسبیده باشد، این نشانهای است که کار خود را به درستی انجام دادهاید.
- این مرحله را چندین بار تکرار کنید
- سیفون زیر سینک را مجدداً نصب کنید.
- حالا آب جوش را به داخل سینک بریزید تا هم آزمایش کنید که مسیر آب باز است یا خیر، و هم لوله داخلی شستشو داده شود.
ابتدا درپوش لوله فاضلاب را بردارید و سپس با دقت سر فنر دستی را به آرامی داخل لوله فرو کنید.
وقتی فنر به قسمت خمیدگی یا انحنای لوله میرسد، توجه داشته باشید که میتوانید آن را کمی چرخانده و با استفاده از نیروی دست، به آرامی آن را به جلو هدایت کنید. این را تا زمانی ادامه دهید که فنر دیگر جلو نرود و یا به جایی که گرفتگی وجود دارد، برسد. در این مرحله، بسیار دقت کنید، زیرا این بخش از کار بسیار حساس است و ممکن است در طی این عمل، فنر داخل لوله گیر کند.
در هنگام استفاده از فنر برای رفع گرفتگی فاضلاب آشپزخانه، اگر متوجه شدید که فنر به سختی حرکت میکند، نیروی زیادی روی آن نیاورید. به جای آن، کمی فنر را بالا بکشید و از قسمت بالاتر آن را چرخاندن آغاز کنید و به تدریج آن را به جلو برانید. توجه داشته باشید که اعمال نیروی زیاد هنگام استفاده از فنر، میتواند باعث شکستن فنر یا حتی سوراخ شدن لوله فاضلاب آشپزخانه شود.
در نهایت، بعد از اینکه احساس میکنید فنر به طرز راحتتری میچرخد، میتوانید آن را به جهت عکس عقربههای ساعت بچرخانید تا با چرخش فنر، رسوبات و موادی که راه لوله را مسدود کرده، خارج شوند.
در شرایطی که گرفتگی فاضلاب آشپزخانه شدید باشد، فنر دستی جوابگو نبوده و می بایست از دستگاه فنر برقی به منظور بازکردن مسیر لوله فاضلاب استفاده کنید.
5. ریختن محلول لوله بازکن
تنها در صورتی که از محلول لوله بازکن تجاری مطمئن هستید از آن استفاده کنید و به هیچ وجه سراغ اسید و سایر محلول های شیمیایی نامتعارف نروید.
دلایلی وجود دارد که استفاده از مواد شیمیایی و اسیدها برای باز کردن لوله آشپزخانه توصیه نمیشود. از آنجایی که این مواد قادر به خوردن اتصالات لولهها هستند، در صورتی که سیستم فاضلاب ساختمان دچار نشتی شود، باید هزینههای چند برابری را برای تعمیر لولهها بپذیرید.
همچنین، انتشار گازهای سمی در محیط آشپزخانه میتواند به خطرات جدی منجر شود و اغلب این مواد شیمیایی با لولههای آلومینیومی و پلاستیکی واکنش نشان میدهند (که در بسیاری از ساختمانهای ایرانی استفاده میشوند) و باعث انتشار گازهای سمی میشوند.
بنابراین، استفاده از این روشها به طور کلی توصیه نمیشود. اگر با این حال، قصد استفاده از پاککنندههای شیمیایی کریستالی، مایع یا فوم دارید، حتماً از محلول با غلظت پایین استفاده کنید. از اینرو، بهتر است از راهکارهای دیگر برای رفع گرفتگی لولهکشی آشپزخانه استفاده کنید تا به جلوگیری از خرابی سیستم فاضلاب و ایجاد مخاطرات بیشتر کمک کنید.
6. تماس با تکنسین لوله بازکنی در تهران
بهترین روش برای باز کردن گرفتگی لوله آشپزخانه، استفاده از فنر برقی میباشد. با استفاده از این ابزار، تقریباً تمام گرفتگیها به آسانی قابل باز کردن هستند.
در صورتی که گرفتگی در لوله آشپزخانه به صورت سطحی باشد، میتوانید با استفاده از روشهایی که در اینجا آموزش دادهشده، به راحتی مشکل را حل کنید. اما اگر گرفتگی به میزان شدیدی باشد، استفاده از روشهای خانگی به دست نخواهد آمد. در این شرایط، میتوانید با تماس با شماره پشتیبانی خدمات فنی کیهان، بهترین سرویسکار لوله بازکن را به محل اعزام کرده و مشکل خود را با استفاده از دستگاه فنر برقی به راحتی حل نمایید.
علت گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه
چندین دلیل وجود دارد که باعث گرفتگی لوله آشپزخانه میشوند، اما بیشترین علل عبارتند از: تجمع چربی و روغن، تشکیل رسوبات و جرم، ریختن مو، ورود اشیا بزرگ، شیب کم در سیستم تخلیه و تجمع گرفتگیها از طبقات دیگر ساختمان.
دلایلی که منجر به بالا آمدن آب از چاه آشپزخانه میشوند، چندین نکته را در بر دارند که شناختن آنها به سرعت در رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه به شما کمک میکند. همچنین، با آگاهی از این دلایل، میتوانید از وقوع گرفتگیها جلوگیری کنید و نیاز به استفاده از خدمات لوله بازکنی را کاهش دهید. برخی از این دلایل عبارتند از:
– ریختن آشغال و باقیماندههای غذایی به داخل چاه آشپزخانه
– شستشوی ظروف چرب در سینک ظرفشویی
– افتادن اشیا و جسمها به داخل چاه آشپزخانه
– گرفتگی و انسداد در سیفون زیر سینک
با درک این دلایل، میتوانید از رفع گرفتگیها پیشگیری نموده و از وقوع مشکلات در فاضلاب آشپزخانه جلوگیری کنید، همچنین از احتمال نیاز به خدمات لوله بازکنی کاسته و مشکلات را بهبود بخشید.
چطور از گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه جلوگیری کنیم
هر روز، انواع ظروف مختلف در سینک ظرفشویی شسته میشوند و مواد متنوعی، از جمله مواد غذایی و غیرغذایی، به داخل لوله فاضلاب سینک رفته و برخی از آنها ممکن است در داخل لوله باقیمانده و تجمع پیدا کنند.
این مواد، که عمدتاً شامل دانههای برنج، روغن، نان، تفاله چای، پوست میوه و موارد مشابه میشوند، در داخل لولهها تجمع مییابند و در نهایت به گرفتگی لوله سینک منجر میشوند. این گرفتگیها میتوانند به مشکلات جدی منجر شده و باعث شروع مشکلاتی میشوند. برای جلوگیری از مشکلات لوله بازکنی و گرفتگی لوله آشپزخانه، کافی است از ورود مواد اضافی به داخل لوله فاضلاب سینک ظرفشویی پرهیز کرد. این نکته ساده به تنهایی بسیار مؤثر است و میتواند از به وجود آمدن بسیاری از گرفتگیهای لولهها جلوگیری کند.
در صورتی که روغن باقیمانده از غذاها را در داخل سینک تخلیه کنید، این روغن در داخل لوله تجمع یافته و به مرور لایهای از گرفتگی در داخل لوله ایجاد میکند. بنابراین، از ریختن روغن در داخل سینک ظرفشویی بهتر است خودداری کنید. اگر به طور اتفاقی چنین کاری انجام شد، حتماً پس از آن مقداری آب جوش در داخل سینک بریزید تا روغن با آب جوش به سمت چاه تخلیه شود و در داخل لوله فاضلاب آشپزخانه باقی نماند.